3 redenen waarom websitesnelheid belangrijk is

3 redenen waarom websitesnelheid belangrijk is

Websitesnelheid helpt bij het vormen van de eerste indruk voor een bezoeker van die website en dat bedrijf. Ontwikkelaars en testers doen er alles aan om een website esthetisch aantrekkelijk en functioneel te maken door tal van functies, inhoud en functionaliteiten toe te voegen. Als deze functies of de inhoud echter niet voldoende zijn geoptimaliseerd, kan dit een nadelige invloed hebben op de websitesnelheid.

Hoe snel een website laadt, is essentieel voor iedereen die de site bezoekt. Volgens onderzoek wacht 47% van de mensen niet langer dan twee seconden voordat een webpagina is geladen.

Snelheid is een integraal onderdeel van de gebruikerservaring, met name voor e-commercewebsites, omdat het miljoenen kan kosten voor elke vertraagde seconde. Dit artikel beschrijft drie redenen waarom websitesnelheid belangrijk is en waarom het essentieel is om de websitesnelheid te optimaliseren.

Wanneer u een website of webapplicatie wilt publiceren, heeft u een goede webhostingservice nodig. Door u aan te melden voor onze webhosting service, huurt u ruimte op een fysieke server die alle gegevens en bestanden opslaat die nodig zijn om uw website correct te laten werken. Webhosts bieden niet alleen ruimte, ze houden de server ook veilig en bieden andere diensten aan.

1. Hoge snelheid zorgt voor een indrukwekkende gebruikerservaring

Zoals eerder vermeld, wanneer een klant of een bezoeker de website voor de eerste keer opent, verwachten ze dat deze snel laadt (binnen 3 seconden). Houd er rekening mee dat eerste indrukken van vitaal belang zijn voor bedrijven op internet. Snelheid speelt een beslissende rol in hoe het publiek een merk op internet waarneemt.

Het is een menselijke neiging om een snellere website betrouwbaarder en professioneler te vinden. Omgekeerd is een trage website vooral vervelend voor gebruikers. De meeste gebruikers stuiteren onmiddellijk en bezoeken liever andere, snellere websites om aan hun eisen te voldoen. Het omdraaien van die negatieve indruk kan een hele uitdaging zijn.

Uit onderzoek van Kissmetrics blijkt ook dat 40% van de mensen een site volledig verlaat als het meer dan drie seconden duurt om te laden. Om een indrukwekkende gebruikerservaring te bieden aan bezoekers die voor het eerst komen, moet een website elke keer dat deze wordt geopend snel laden.

2. Snelheid heeft invloed op de SEO-ranglijst van een website

Google maakte heel duidelijk dat ze voor elk product op internet werken met een obsessie voor snelheid. Matt Cutts (het voormalige hoofd van webspam van Google) heeft officieel toegegeven dat Google de hoge laadsnelheid als een positieve rankingfactor beschouwt.

Google heeft echter ook verduidelijkt dat website-eigenaren geen concessies mogen doen aan de kwaliteit of relevantie van de inhoud om webpagina’s sneller te maken.

Om websites dus goed te laten scoren in Google, moeten teams ervoor zorgen dat webpagina’s voldoende zijn geoptimaliseerd om sneller te laden. Hogere rankings leiden tot groei in organisch verkeer, wat erg belangrijk is voor bedrijven.

3. Snelheid heeft invloed op conversies

Houd er rekening mee dat Google websites met een lage laadsnelheid bestraft. Wat nog belangrijker is, is dat klanten of bezoekers niet meer terugkeren naar dergelijke sites of terugkaatsen wanneer pagina’s er te lang over doen om te worden weergegeven. Dit resulteert in het verlies van potentiële klanten en inkomsten.

Dit geldt met name voor e-commerce websites. Een vertraging van één seconde leidt tot een reductie van 7% in conversie. Als een e-commercesite bijvoorbeeld $ 50.000 per dag verdient, kan een vertraging van één seconde mogelijk resulteren in ongeveer $ 1,28 miljoen aan verloren inkomsten per jaar.

Voor bedrijven om succesvol te zijn op het web, is het hebben van een snelle website niet onderhandelbaar. Een snel ladende website levert niet alleen een goede gebruikerservaring op, maar helpt ook bij het creëren van een blijvende positieve indruk bij klanten. Daarom is het optimaliseren van de laadsnelheid van de pagina van het grootste belang voor elke website-ontwikkelaar en tester. Het moet vanaf het begin van de ontwikkelings-sprintcycli op de lijst van hun prioriteiten staan.

Related Posts