Backups & herstel

Gegevensback-up: waarom het belangrijk is plus strategieën om uw informatie te beschermen.

Intro

Waarom zijn backups belangrijk?

Gegevensback-ups zijn wanneer u een kopie van uw gegevens maakt om te gebruiken in het geval dat de originele kopie onbruikbaar wordt gemaakt, verloren gaat of wordt vernietigd. Het hebben van betrouwbare back-ups is een van de belangrijkste maatregelen die een bedrijf kan nemen om langdurige schade na een datalek te voorkomen. Als uw bedrijf bijvoorbeeld te maken krijgt met een ransomware-aanval en al uw informatie is versleuteld, loopt u, als u back-ups van goede kwaliteit hebt, slechts het risico om gegevens ter waarde van 1 week of minder te verliezen, afhankelijk van hoe regelmatig u back-ups maakt. In tegenstelling tot een bedrijf dat dit slechts om de 6 maanden of nooit doet, bevindt u zich mogelijk in een positie waarin u het losgeld moet betalen of helemaal failliet moet gaan.

Ook zijn back-ups belangrijk, zelfs als uw bedrijf nooit is gehackt. Ongelukken gebeuren voortdurend, fysieke apparaten kunnen beschadigd raken, gestolen worden of het einde van hun levensduur bereiken en onverwacht afsluiten.

Wat zijn de 3 soorten gegevensback-ups?

Volledige back-ups: volledige back-ups zijn ongeveer zoals ze klinken, u neemt een kopie van alle gegevens in uw omgeving of subsectie van de omgeving. Volledige back-ups kunnen het snelst worden hersteld, maar zijn het duurst en vereisen de meeste opslagruimte.

Differentiële back-ups: deze back-ups maken kopieën van alle bestanden die zijn gemaakt of gewijzigd sinds de laatste volledige back-up. Differentiële back-ups besparen geld en tijd omdat ze geen back-up maken van bestanden die zijn opgeslagen in de laatste volledige back-up. Het nadeel is dat het langer duurt om te herstellen van differentiële back-ups, omdat u toegang nodig hebt tot de volledige back-up en de differentiële back-up die erop volgde.

Incrementele back-ups: incrementele back-ups zijn vergelijkbaar met differentiële back-ups, maar ze dekken alleen de gegevens die zijn gewijzigd na de laatste back-up van welk type dan ook. Dit betekent dat het niet uitmaakt of het een volledige back-up, differentiële back-up of incrementele back-up was. Dit in tegenstelling tot een differentiële back-up die alle bestanden vastlegt die zijn gewijzigd sinds de laatste volledige back-up.

Veelvoorkomende fouten om te vermijden
Geen back-ups maken
Back-ups opslaan op hetzelfde stuk hardware
De back-up niet testen
Niet vaak genoeg back-ups maken
Label uw back-ups

De juiste backup oplossing voor uw bedrijf

Gegevensback-ups zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat u beschermd bent in het geval van hardwarestoringen, natuurrampen, cyberaanvallen of gewoon een onvoorzichtige fout. Gegevensverlies kan een enorme kostenpost zijn voor een bedrijf en afhankelijk van de hoeveelheid informatie die verloren is gegaan, kan het voor het bedrijf onmogelijk zijn om dit te herstellen. Daarom is het belangrijk om regelmatig gegevensback-ups te maken en deze op meerdere locaties op te slaan buiten de hardware waarop de originele gegevens worden bewaard. Dit betekent dat u lokale en externe back-ups moet hebben.

Het ontwerpen en implementeren van een schema voor gegevensback-up kost tijd en geld, maar het is een goede zekerheid voor uw bedrijf. Als u geïnteresseerd bent in het correct toepassen van gegevensback-ups in uw bedrijf, neem dan contact op met ons voor een kennismakingsgesprek.