Wat is webhosting?En welke hosting heb ik nodig?

Wie een website wil, heeft twee dingen nodig: een domeinnaam en (web)hosting: webruimte om je website op te zetten. Je plaatst je website op die ruimte bij je hostingprovider, en je maakt ‘m bereikbaar door hem aan je domeinnaam te koppelen. Maar wat is hosting precies, en hoe raak je niet verstrikt in de wirwar aan hostingmogelijkheden? Daar geven we je graag tekst en uitleg bij.

Plesk

Wat is webhosting?

Het belang van een goede domeinnaam

Een host biedt dus plaats op een server aan om je website op te plaatsen. Een server is eigenlijk gewoon een computer, maar veel krachtiger, en zonder dat iemand er aan een scherm mee zit te werken: hij draait automatisch, zonder directe gebruiker. ‘Server’ betekent ‘dienstverlener’: hij zorgt ervoor dat de boel blijft draaien, en beantwoordt vragen.

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites! Webhosting is essentieel om als bedrijf of particulier online actief te zijn. Daarbij kies je natuurlijk het liefst voor een partij die betrouwbaar is, zijn sporen heeft verdiend, betaalbaar is en ook nog eens met je mee kan groeien. In dat geval ben je bij Talistech aan het juiste adres!

Supersnelle webhosting beheerd op een veilig en betrouwbaar platform.

Met één van onze Linux webhosting-pakketten hebt u kwaliteit en stabiliteit voor uw website aan de scherpste prijs. Niet alleen uw website, maar ook uw portemonnee is dus in veilige handen bij ons!

Onze klanten kunnen hun online omgeving zelf beheren met Plesk, het meest innoverende en performante controle-paneel ter wereld. Wordt het je toch iets te technisch, dan helpen onze specialisten je met plezier verder in de configuratie van je hosting.